Suomeen muutto on yksi elämän suurimpia päätöksiä. Muuttoon ja asettautumiseen liittyy paljon asioita, tunteita ja jopa pelkoja.

Autamme sinua hakemaan oleskelulupaa, muuttamaan Suomeen, rekisteröitymään Suomessa ja alkuun arjessa. Palvelemme mielellämme sinua myös muissa asioissa, kysy rohkeasti. 

Meiltä saat apua mm.

Oleskelulupahakemuksiin

Teemme lupahakemuksen kanssasi (opiskelu, työ, perheside, muut)

Viranomaisrekisteröinnit

Id-kortin ja verokortin hankinta, pankkitilin ja puhelinliittymän avaaminen ja sähkösopimukset​

Muihin oleskelulupiin

Teemme myös perheenyhdistämis, jatkolupa ja kansalaisuushakemuksia

Arki Suomessa

Autamme verotuksen, arjen, työllistymisen ja opintojen kanssa

Helpotamme prosessin jokaista vaihetta ja pistämme mutkat suoriksi.

Voit ostaa konsultointiamme suoraan verkkokaupastamme tai lähettää meille sähköpostitse tai whatsapilla kuvauksen tarpeestasi.​

Konsultaatio (20 min)

29
 • Tarvitsetko apua viranomaisten kanssa asiointiin tai johonkin muuhun? Konsultaatiomme auttaa kaikissa kysymyksissä veroilmoituksista puhelinliittymien hankintaan.


Jatkolupa tai pysyvä lupa

99
 • Konsultaation aikana teemme hakemuksen kanssasi.
 •  

Perheenyhdistäminen

400
 • Perheenyhdistäminen, kun sinä olet jo Suomessa, mutta perheesi on vielä toisessa maassa.

Kaikki oleskelulupapakettimme sisältävät alkuinfon 15 minuuttia, jossa käydään läpi tarvittavat liitteet ja esitellään prosessin eteneminen. Teemme tarvittavat ajanvaraukset tunnistautumiseen (VFS) sekä täytämme yhdessä hakemuksen kanssasi suomeksi/englanniksi. Suomenkielinen hakemus saattaa nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä. Huomioithan myös, että hintamme ei sisällä maahanmuuttovirastolle tehtävän hakemuksen hintaa, vaan se maksetaan joko sähköisen hakemuksen teon yhteydessä tai tunnistautumisvaiheessa.

Me Pontella haluamme tehdä muutostasi ja asettautumisestasi vähän helpompaa tarjoamalla oikeaa tietoa, oikeaan aikaan ja luottamuksellisesti. Pontelaisilla on omakohtaista kokemusta Suomeen saapumisesta sekä vuosikymmenten kokemus muiden Suomeen saapuvien avustamisesta.

LAATUTAKUU

Yrityksemme on kuuden pitkään asettautumisen ja maahanmuuton parissa toimineen asiantuntijan perustama. Tarjoamme aina parasta saatavilla olevaa tietoa ja haluamme ymmärtää asiakkaidemme yksilölliset tilanteet ja tarpeet. Haluamme ansaita luottamuksesi ja olla sen arvoisia. Suomeen muuttaminen on aina iso päätös, halumme tehdä sen toteutumisesta mahdollisimman helppoa. Tervetuloa Suomeen!

FAQ

Jokaisen asiakkaan tarpeet ja tilanne ovat yksilöllisiä, eivätkä vastaukset ole suoraan sovellettavissa kenen tahansa henkilön tilanteeseen. Tarkempaa tietoa saat meiltä sekä kysymysosion linkeistä.

 • Paljonko minun pitää saada palkkaa, jotta voin hakea työlupaa Suomeen? 1283 euroa.
 • Kuinka paljon minun täytyy maksaa veroja Suomessa? Suomessa verotus on progressiivista, joten mitä enemmän tienaat, sitä enemmän maksat veroja. Tyypillinen veroprosentti on noin 20%. Verot saattavat kuulostaa korkeilta, mutta monet julkiset palvelut ovat ilmaisia, kuten opiskelu. Jos haluat tietää verotuksesta lisää, ota meihin yhteyttä.
 • Voinko aloittaa työt Suomessa, vaikka olen täällä turistiviisumilla? Et voi. Et voi työskennellä viisumilla, mutta voit etsiä töitä ja sitten hakea työperäistä oleskelulupaa. Me voimme auttaa sinua tässä prosessissa.
 • Voinko tehdä töitä opiskelijan oleskeluluvalla? Voit tehdä, noin 30 tuntia viikossa.
 • Voinko jäädä Suomeen hakemaan työtä opintojeni päätyttyä? Kyllä voit ja siihen on muutama erilainen keino. www.migri.fi sivuilta löytyy tietoa tästä. Jos et ole varma tilanteestasi, voimme auttaa sinua selvittämään.
 • Voinko tuoda perheeni Suomeen? Kyllä voit, mutta sinun tulee täyttää tietyt tulo rajat.
 • Kuinka paljon minun pitää saada palkkaa, että voin tuoda perheeni Suomeen? Voit laskea tulo rajasi www.migri.fi sivuilla. Jos tarvitset apua tämän kanssa ota meihin yhteyttä.
 • Ovatko lapseni oikeutettuja ilmaiseen päivähoitoon ja koulutukseen? Yleensä kyllä. Voimme auttaa lasten päiväkoti ja koulu rekisteröinneissä.
 • Miten saan avattua puhelinliittymän Suomessa? Pre-paid liittymän saa avattua helposti, mutta kiinteän liittymän avaaminen on hieman vaikeampaa.
 • Mitä muita kuluja asumiseen liittyy vuokran lisäksi? Sähkö, vesi ja vakuutus. Voimme auttaa sinua löytämään sinulle parhaat vaihtoehdot.
 • Mistä löydän vuokra-asuntoja? On paljon vaihtoehtoja. Hyvä tapa aloittaa on etsimällä kunnan järjestämiä vuokrakohteita (ne ovat yleensä edullisempia). Sitten voit etsiä esimerkiksi www.vuokraovi.fi:n sivuilta. Jos tarvitset apua asunnot etsimisessä, voimme auttaa.
 • Voinko ostaa asunnon Suomesta? Kyllä, voit ostaa asunnon Suomesta. Jos harkitset asunnon ostamista, kysy meiltä apua.

Haluamme luoda kanssanne lisää onnistumistarinoita eteenpäin kerrottavaksi.

Tutustu Ponte ajatuksiimme

© 2022 All Rights Reserved.